Veteraanit kävivät tiistaina lahjoittamassa koululle kirjoja lähisodistamme. Kiva aamutapahtuma veteraanikuoron kanssa ja historian kirjasto kasvoi hiukan, toivottavasti kirjat löytävät lukijansa asiasta kiinnostuneista opiskelijoista.
Keskiviikkona toisen asteen alueellinen koulutusyhteistyöryhmä (ei, sillä ei ole lyhyempää nimeä...) piti kokouksen ammatillisen ja lukiokoulutuksen yhteistyöstä tulevana vuonna ja samalla pidettiin myös juhlakokous, jossa muisteltiin 15 vuoden yhteistyötaivalta. Opetushallituksen kokeilulupa toi aikoinaan hieman lisärahoitusta, mutta myös vapaamman tuntijaon. Tein esityksen paraas-hankkeen yhteydessä haettavasta kokeilusta, jossa turvattaisiin pienten lukioyksiköiden taloudellisesti tehokas toiminta valtakunnallisesta poikkeavalla tuntijaolla (vähemmän pakollisia kursseja/aineita jättäisi resursseja esim. ainereaalin vaatimiin syventäviin kursseihin). Kokeilun haku onnistuisi muutamalta koulutuksen järjestäjältä (maakuntaliitolta) paremmin ja jos yhteistyötä kokeiltaisiin yhdessä ammatillisen kanssa, päästäisiin laajempaan kokeiluun kuin Kainuun maakunnallisessa lukiokokeilussa.
Opekokouksessa laulettiin syntymäpäiväonnittelut ja syötiin kakkua virallisten asioiden lisäksi. Opiskelijajäsenet toivat taas hienon lisän asioiden tarkasteluun. Kevät näyttää menevän vauhdilla ja kouluvuosi tuntuu loppuvan ihan alkuunsa. Yo-kirjoitusten järjestelyt ovat kunnossa ja muutkin tapahtumat toiminevat.
Torstain naistenpäivänä äidinkielen opettajamme sai muissa miehissä kateellisuutta aikaan antaessaan ruusut kaikille työyhteisön naisille. Nyt mietimme sitten vastaiskua....
Perjantaina piipahdin venäjän 1. vuoden opiskelijoiden kanssa Vääksyssä tapaamassa etäopettajaa ja ryhmää. Videoneuvottelulla meille välittyvän opetuksen kannalta on hyvä käydä tapaamassa toisen pään opettajia ja oppilaita. Näin opetus on "tutumpaa". Kävin sopimassa samalla rehtorin kanssa ensi vuoden opetuksesta, eli ranskaa välittyy meiltä Vääksyyn ja venäjää tulee meille päin. Vääksyn kapasiteetti yhdellä laitteistolla näyttää olevan maksimissaan, meillä on vielä mahdollista sovitella esim. saksaa ja loppuja venäjän kursseja muiden kimpassa olevien kanssa. Sitten katsellaan pieniä ryhmiä muista aineista ja muitakin kuin reunatunteja.
Vaikka jokin ryhmä voitaisiin opettaa meillä yksinkin, siihen kannattaa ottaa muutama oppilas videoneuvotteluna toisesta koulusta. Mikäli kustannukset jaetaan oppilasmäärien suhteessa, niin päästään tilanteeseen, jossa kaikki voittavat. Opettaja saa korkeampaa palkkaa, oman ryhmän opetus tulee edullisemmaksi kuin yksin järjestettynä ja etäryhmä saa opetuksen, jota muuten ei kannattaisi järjestää lainkaan. Ainakin näiden kokemuksien perusteella oppimistulokset eivät poikkea lähiopetuksena annetusta.
perjantai 9. maaliskuuta 2007
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti