tiistai 16. joulukuuta 2008

Helpompaa ajankohtaisuutta?

Haluatko jättää jonnekin jäljen siitä mitä olet tekemässä? Ajatus on oikeastaan seuraava askel nettipäiväkirjasta, ei ihan reaaliaikaista yksityisyyden jakamista, mutta kuitenkin tapa kertoa muille päivän tapahtumista.

Erilaiset sosiaalisen median palvelut ovat yhä keskeisempi osa internetin käyttöä. Saman asian harrastajat tai samoisa asioista kiinnostuneet henkilöt löytävät toisensa netin keskustelupalstoilta, koulusta tai harrastuksista. Facebookin etusivulla jokainen voi kertoa kaikille ystävilleen, mitä on tekemässä juuri tällä hetkellä. Käytännössä kaikki päivitykset kuitenkin kertovat ihmisten istuvan tietokoneittensa äärellä.

Tälläiset lyhyet, lauseen mittaiset tapahtumaraportit ovat mikroblogeja, jotka voivat sisältyä kotisivuihin, blogeihin tai niitä voi saada ystäviltä tekstiviesteinä. Melkein kaikki mikroblogipalvelut ovat mobiilikäyttöisiä, eli tekstarilla voi ilmoittaa tapahtumista, jos ei satu olemaan tietokoneen vieressä. Jonkin aiheen tai ystäväpiirin asioita voi sitten seurata joko reaaliajassa tai sitten noista mikroblogihistorioista. Twitter on ehkä eniten käytetty, muita ovat esim. kotimainen jaiku












Lisäsin tuohon oikealle tuon twitter-gadgetin, johon voin lisätä asioita myös maailmalta. Siihen saisi myös ystäväjoukon syötteet, mutta en ole vielä etsinyt twitter-ystäviä. Toivottavasti blogin ajankohtaisuus kasvaa..

1 kommentti:

KimmoL kirjoitti...

Lisäsin facebookin sivuuni sovelluksen, joka hakee tilapäivitykset twitteristä. Suosituin sovellus näyttää olevan nurin, mutta löysin toisen melkein toimivan. Tuo "melkein" tarkoittaa skandien puuttumista ainakin tekstiviesteistä. Sovellus ei myöskään päivitä toiseen suuntaan, eli facebookin päivitykset eivät siirry twitteriin ja sitä kautta blogiini.