torstai 12. elokuuta 2010

Kouluvuosi alkoi, monipuolisia työtehtäviä

Ensimmäinen kouluviikko alkaa olla takana. Uusia opiskelijoita aloitti 62, eli 60 yhteishaun paikkaa (joista 2 varasijojen kautta) ja pari erikoistapausta. Mukavia nuoria omalta yläasteelta. Tänään iltaspäivällä tutorit ryhmäyttävät porukkaa erilaisten rastitehtävien avulla. Vaikka kaikki tulevat samasta koulusta, eivät kaikki vielä tunne toisiaan. 12 rinnakkaista luokkaa ei ennätä tutustua toisiinsa kolmen vuoden aikana, joten ryhmäyttäminen lisää yhteenkuuluvuutta ja turvallisuuden tunnetta uudessa koulussa.

Kesän aikana lukiosta eonneet ovat saaneet koulutuspaikkoja ammatilliselta puolelta yhteishaussa. Vaihto on monen kohdalla järkevämpi ratkaisu kuin lukion käyminen heikoilla arvosanoilla. Jos motivaatiota opintoihin ei löydy, on lyhyempi reitti työelämään hyvä ratkaisu. Lukiota ei kannata käydä oleilemassa läpi, koska silloin jatko-opintojen ovet eivät aukene tai ainakin valinnanvara supistuu merkittävästi.

Kävin tiistaina elinkeinoelämän nuoriso-ohjelman valtakunnallisen kehittämisryhmän kokouksessa Taloudellisesssa tiedotustoimistossa. Esityksistä päätelleen taantuma alkaa olla ohitse ja jopa metsäteollisuuteen kannattaa suuntautua opinnoissaan. Yleissivistävään puoleen asiaa oli lähinnä yläkoulun suuntaan, lukioon elinkeinoelämä ei ole yhtä orientoitunut.

Ei kommentteja: