perjantai 25. huhtikuuta 2008

Murkkuja ja itsearviointia

Kahviautomaattimme alkoi tarjoilemaan juomia muurahaisilla maustettuna. Makeat juomatiivisteet ja sokeri olivat houkutelleet talviuniltaan heränneitä sokerimuurahaisia automaatin sisään ja kupillisessa saattoi olla parhaimmillaan parikymmentä bonusyllätystä... Soitin automaatin vikailmoituksiin ja kiinteistönhoitajalle. Myrkkyä nurkkiin ja automaatin puhdistus. Myynti on ehkä kärsinyt, kun liimasimme lapun "Saitko muurahaisia kahviisi? Nimi tähän:". Automaatin toimittaja lupasi uudet kupilliset muurahaislisukkeen saaneille.

Torstaina koko opettajakunta ja kaksi oppilaskunnan hallituksen edustajaa kokoontui kolmeksi tunniksi pohtimaan mennyttä lukuvuotta. Mietimme parannuksia järjestelmiin. Selkeä panostaminen oppilashuoltoon, kiusaamisen ja muiden ongelmien havaitsemiseen ja eri toimijoiden (opo, ryhmänohjaaja, opettajat, kuraattori, terveydenhoitaja, psykologi) välisten käytäntöjen kehittäminen otettiin pääteemaksi. Teema sopii myös tuohon sosiaaliseen kestävään kehitykseen, joten yksi koulutuspäivä käytetään syksyllä opettajien kanssa tähän asiaan. Kyselyjen perusteella tästä olivat kaikki opettajat huolissaan, joten hoidamme asiaa kuntoon.

Itsearvioinnin tulokset opiskelijakyselystä olivat kohdallaan. Bongasimme edellisestä vuodesta heikentyneitä kohtia ja keskustelimme niistä. Poissaolokäytännöt säilyvät ensi vuonna pääsääntöisesti samoina, mutta poissaolojen seuranta ja selvittäminen wilman kautta tuo uusia toimintatapoja kodin ja koulun yhteistyöhön.

Kokeista poistuminen koeviikolla muutettiin 4. jakson kokeilun mukaiseksi. Ketään ei auta se, että koetilaisuudessa istutaan pidempään. Hyviin tuloksiin pyrkivät oppilaat käyttävät kaiken ajan, rimanylittäjät ja -alittajat eivät puolestaan saaneet yhtään heikompia tuloksia kuin pidemmässä paikallaolossa.

Ei kommentteja: