keskiviikko 30. huhtikuuta 2008

Virtuaaliseminaarissa ja videoiltapäivää


Maanantaina oli jälleen Helsingin yliopiston täydennyskoulutuskeskuksen koulutuspäivä (lähipäivä3/4) sosiaalisen median opetuskäytöstä. Päivän päätteeksi oli mahdollisuus osallistua Joensuun yliopiston seminaariin virtuaalimaailma Second Lifessä. Teleporttasin avattareni Joensuun yliopiston saarelle. Paikalla oli nelisenkymmentä osallistujaa Joensuun lisäksi Oulusta, Jyväskylästä ja Lahdesta. Enimmäkseen yliopisto- ja ammattikorkeakouluväkeä. Luennon kuunteleminen ja powerpointtien seuraaminen onnistui näinkin ihan hyvin. Ryhmiin jaon jälkeen lentelimme eri puolille saarta annettuihin pisteisiin keskustelemaan SL:n opetuskäytön kokemuksista. Ryhmämme oli tarkoitus kokoontua yliopiston elokuvateatteriin, mutta kaikilla osallistujilla ei ollut pääsyoikeutta kyseiselle alueelle ja jäimme sitten seisoskelemaan ryhmässä vähän kauemmaksi. Puheenvuorot toimivat ihan hyvin paitsi niiltä, joilla ei ollut käytössä headsettiä, jolloin ääni lähti kiertämään. Ryhmätöiden purku tapahtui aika perinteisesti, paitsi että ryhmän jäsenet olivat virtuaalihahmoja.

Opetuskäytön ongelmana pidettiin varsin korkeaa aloituskynnystä ja ajan uhraamista oman avattaren tuunaamiseen opiskeluun käytetyn ajan sijasta. Lahden ammattikorkeakoulun musiikin laitos pitää konsertin SL:ssä vuoden 2009 alussa ja paikalla oli muutamia Laiskan Miehen virtuaalikonsertissa olleita.

Tuossa kuvassa on muuten suunnitelma Päijät-Hämeen virtuaalisaaresta. Saari on jo maksettu ja suunnittelutyö käynnissä. Lukioilla on oma rakennuksensa, joten koulun URL-osoitetta täytynee täydentää SLURL-koordinaateilla, jotka ilmaisevat paikan tuolla virtuaalimaailmassa.

Keskiviikkona koko koulu sai nähdä viestinnän tuotantoa jokavuotisessa videoiltapäivässä. Tapahtuma on paikkansa koulun kalenterissa ansainnut ja sopiva loppukevennys ennen vappua.

2 kommenttia:

Taina kirjoitti...

En aikanaan ilmoittautunut tuohon samaiseen koulutkseen, kun toiset opinnot olivat vielä kesken: Haaga-Helian verkkopainotteiset opeopinnot, VESPA. VESPAssa on syntynyt kaikenlaista, mm. blogini Vespaterrors, josta laitoin hiljattain linkin blogiisi. Toteutan täten sitä parasiittioppimista, josta Teemu Arina luennollaan Fellmannissa mainitsi.

Jos kommenttikenttäsi sallii linkit, tässä blogini osoite: teklord07.edublogs.org

KimmoL kirjoitti...

Totta puhut, koulutusta ja oppimista on päivät pullollaan. Toisaaltqa uuden oppiminen onmielenkiintoista, kunhan vain ennättäisi vähän toteuttaakin käytännössä kaikkea oppimaansa.