maanantai 9. helmikuuta 2009

Pikkusäätöjä ja yo-kirjoituksia

Kirjoittaminen on hieman jäänyt, ehkä tuo Twitterin miniblogi kuitenkin kertoo, missä olen ollut matkalla. Kokouksia on riittänyt, mutta kiinnostavia ja eteenpäin asioita vieviä kuitenkin. Vierailin myös uuden sivistyslautakunnan kokouksessa. Aika moni kasvo oli vaihtunut, joten oli hyvä käydä näyttäytymässä, niin on helpompi ottaa yhteyttä, jos jostakin asiasta haluaa tietää enemmän. Maakunnallinen lukioselvitys on vielä piilossa, vaikka onkin valmis. Kerroin sisällöstä ja visioista, joita työryhmä sai aikaan. Enää puuttuu poliittinen päätös siitä, mihin suuntaan lukiokoulutusta maakunnassa tulevaisuudessa lähdetään kehittämään.

Abit aloittivat viime torstaina kirjoitusurakkansa. Tällä viikolla on sitten vuorossa kuunteluja ja penkkarit ajeluineen. Aika nopeasti on taas lukuvuosi vierähtänyt.

Jakson vaihtuessa saimme luokkiin muutaman videotykin, tänään tulivat kiinnitystelineet. Koneita on laitettu kiertoon ja hankin myös muutaman miniläppärin, joilla voi oikeastaan tehdä kaiken opetuksessa tarvittavan. Käyttöjärjestelmän olen pariin vaihtanut yhdestä linux-jakelusta toiseen. Mukana tullut linpus on hyvä peruskäytössä, mutta aika paljon paremmalta tuntuu Ubuntu 8.10, kun vielä tehostaa työpöydän käytettävyyttä netbook-remix valinnoilla. Miksi kaikki tietokoneet eivät voi toimia näin?

Ei kommentteja: