lauantai 23. toukokuuta 2009

Koulussa lauantaina ja kotisivu nurin


Tänään on Päijät-Hämeessä koulupäivä. Lauantaita tarvitaan kattamaan viikon syysloman, myöhäisen koulun aloituksen ja pitkän joululoman seuraukset. Meillä pidetään normaali koeviikon päivä ja pohjatunnit, muut koulut toimivat hieman normaalista poiketen. Lauantai mahdollistaa koulun ja kodin yhteistyötä esimerkiksi "Lähetä vanhempasi kouluun puolestasi"-tyyliin. Muutama lukio on toteuttanut ideaa menestyksekkäästi. Jutussa riittää, että kouluun tulee opiskelija itse tai hänen vanhempansa. Kunhan läksyt on tehty ja pulpetti täyttyy. Kouluun uskaltautuvat huoltajat näkevät koulun arkea, tapaavat opettajia ja luokkakavereita ja näiden vanhempia. Toisaalta taas kodit mielellään laittavat lapsen kouluun ja usein vielä varmistavat, että läksyt ainakin tuona päivänä osataan, kun paikalla saattaa olla tuttu huoltaja.

Kotisivumme näyttää olevan nurin. Laitoin tukihenkilöllemme postia, mutta katsotaan pääseekö tutkimaan ennen maanantaita. Lisäilin taannoin sivuille Google Analyticsin, joten nyt isoveli valvoo saittiamme. Keskimääräinen kävijä viipyy sivuilla noin 1:38 minuuttia, kävijöistä 60 % käyttää firefoxia ja linuxia 9,4%. Eniten kävijöitä on Lahdesta, Hollola tulee vasta toisena. Syy saattaa olla viikkotiedotteen lukeminen työaikana työpaikalta? Maanantait ovat suosittuja päiviä ja korkein piikki näytti olevan yo-tulosten julkistuspäivä 424 kävijällä. Analytics osaa kaivaa hämmästyttäviä tietoja kävijöitten kielestä, näyttöresoluutioista, flash tai java- versionumeroista jne. Kartassa näkyvät suomalaisten vierailijoiden sijainnit.

Ajattelin kirjoittaa katsauksen koulun toimintaan. Yleensä selaan viikkotiedotteet läpi, mutta nyt joku oli heittänyt jätepapereihin helmikuuta vanhemmat tiedotteet... Onneksi digiversiot ovat vielä tallessa muuallakin kuin noilla nurin olevilla kotisivuilla...

2 kommenttia:

sytem kirjoitti...

Taitaa esimerkiksi DNA:n laajakaistat näkyä tuolla Lahtelaisena, muutenkin tuo IP-paikannus on hiukkasen viittellinen. Esimerkisi minä pystyn tästä yhdeltä istumalta näkymään moiseen joko Tamperelaisena, Helsinkiläisenä tai Espoolaisena, riippuen mitä kautta nettiäni käytän (kotiyhteys, mokkula, salattu VPN)

KimmoL kirjoitti...

No joo, oikeassa olet. Joskus olen huomannut olevani Amsterdamissa...