torstai 18. marraskuuta 2010

Tapahtumarikkaita viikkoja

Marraskuu ei ole ollut ainakaan tapahtumiltaan köyhä. Syysloman jälkeisen viikon ohjelmassa oli Hollo ja Martta -fastivaalia, jonka konsertti oli maanantaina. Keskiviikkona kello 4 aamulla matkustin sitten Kyprokselle, jossa pidettiin Euroopan rehtoreiden konferenssi. Yli 400 rehtoria eri maista kokoontui pohtimaan koulutuksen globaaleja kysymyksiä. Suomesta osallistujia oli noin 130, joten maamme koulujärjestelmä oli hyvin edustettuna. Hollolan koulutoimesta meitä oli kolme. Suomen Rehtorit tuki matkakustannuksia ja osallistumismaksua, joten maksettavaa kunnalle tai koulutettavalle ei jäänyt hirmuisen paljon. Maailman parhaat koulutuksen tutkijat kertoivat näkemyksiään luennoissaan ja workshopeissa, mutta aikaa jäi myös illallisiin ja nähtävyyksiin. Hienot järjestelyt, aurinkoa ja lämpöä. Sunnintaina kotiin ja maanantaina takaisin työpöydän ääreen.

Toinen marraskuun viikko meni sitten lentäen, kun rästiin jääneitä töitä oli uurastettavana. Koulun tulevaisuus ja lakkauttamiskeskustelut nousivat pintaan lähes jokaisessa keskustelussa välituntisin. Vanhempainyhdistys ja opettajakunta laativat kirjoitukset koulun puolesta ja ne luovutettiin tulevaisuustyöryhmässä 17.11. Oppilaskunta keräsi noin 200 näkemystä hyvästä lukiosta sekä koulun plussat ja miinukset. Näistä laadittu tiivistelmä liitetään myös tulevaisuustyöryhmän raporttiin. Selvityksen sisällysluettelo saatiin kasaan ja työ jatkuu lähes viikottaisilla kokouksilla.

Kävimme kanslistin kanssa Tampereella ylioppilastutkinnon koulutustilaisuudessa. YTL korostaa esteellisyyksien huomioimista opettajien ,rehtorin ja muun henkilökunnan kohdalla. Yleensä esteellisyyden aiheuttaa oma lapsi, mutta myös puolison tai avopuolison lapset estävät osallistumasta tutkinnon täytäntöönpanoon. Jopa ilmoittautumisten vastaanotto tulisi siirtää pois koulusihteeriltä, jonka lapsi osallistuu kirjoituksiin. No, sovellamme sääntöjä niin pitkälle kuin mahdollista. Rehtoria esteellisyydet koskevat voimakkaimmin ja tällöin kirjoituksiin liittyvät tehtävät on siirrettävä virkamääräyksellä jollekin toiselle.

Koeviikko alkoi ja koeviikon jälkeen saamme taloon vierailijoita koko kevääksi, mutta niistä tiedotellaan sitten ensi viikolla. Olen muuten kuntoremontissa (15 v palvelu kunnassa) ja tanssin Pajulahdessa koko viikon. Tiistaina tosin osallistun etäyhteydellä tulevaisuustyöryhmän kokoukseen.

Ei kommentteja: