perjantai 21. tammikuuta 2011

Selvityksen taustaa ja työversio

Sivistyslautakunnalle ja valtuutetuille jätettiin 19.1.2011 työryhmän selvitys, joka on luettavissa lukion kotisivuilta.

ESS uutisoi selvityksen pohjalta 21.1.2009.

Työryhmän viimeinen kokous pidettiin 19.12.2010, eikä raportti ollut tuolloin vielä valmis. Työskentelyä jatkettiin sähköpostilla vielä jouluun saakka, kommentteja ei kuitenkaan suuremmin otettu huomioon Matti Ruotsalaisen toimesta. Päivää ennen sivistyslautakunnan listan lähtemistä, eli 18.1.2011 klo 13.29 sivisttystoimen johtaja lähetti työryhmän jäsenen Anne Antilan tiedustelun jälkeen lautakunnalle lähetetyn version kaikille työryhmän jäsenille. Lopulinen jakeluversio (ei merkittäviä muutoksia edellispäivän versioon) lähetettiin työryhmälle seuraavana päivänä klo 19 jälkeen.

Työryhmä ei allekirjoittanut selvitystä. Tässä työversiossa on käytetty värikoodausta, jossa mustalla ovat koko työryhmän kokouksissaan hyväksymät osat, punaisella omat muutosehdotukseni, sinisellä yläasteen vanhempainyhdistyksen PJ Anne Antilan kommentit ja vihreällä henkilöstön edustaja Timo Hillmanin kommentit. Versio on myös kaikilla työryhmän jäsenillä.

Oma kritiikkini kohdistuu työryhmän työskentelyn organisointiin. Pari ensimmäistä kokousta mentiin pelkästään sisällysluettelolla, yhtäkään esityslistaa ei ollut laadittu kokouksiin, eikä kokouksista pidetty muistioita, vaikka kunnan hallintosääntö näin edellyttääkin. Selvitys ei edusta koko työryhmän kantaa, siinä korostuu sivistystoimen johtajan talouspainotteinen näkemys, jota myös uutisointi tukee.

Lautakunnan 25.1.2011 kokouksessa selvitys merkittäneen tiedoksi. Valtuusto miettii lukion asemaa kuntastrategiassaan seuraavana viikonloppuna ja kunnanhallitus pohtinee jatkoa kokouksessaan 7.2. Mikäli asia etenee valtuustoon, sen ensimmäinen mahdollinen käsittelypäivä olisi 14.2. Toivottavasti jo valtuustoseminaari 28.-29.1. antaa selkeän tukensa lukiolle ja päättää turhan pitkäksi venyneen keskustelun lukion olemassaolosta.

2 kommenttia:

Martti Hellström kirjoitti...

Todella kurja tilanne. Tsemppiä.

ElinaLaiho kirjoitti...

Olen reksin kanssa samaa mieltä.. lukion jatko tulee käsitellä ehdottomasti ennen yhteishakua, eli helmikuun valtuustokokouksessa. Vahvasti uskon, että suuri osa Hollolan kunnanvaltuutetuista on Hollolan lukion säilyttämisen puolesta. Mutta kuntalaisten mielipidevaikuttamiselle on sija juuri nyt ennen loppuviikon seminaaria!