torstai 20. marraskuuta 2008

Kaikki eivät sammuta valoja...



Lahti Science and Business Parkin wc-tiloista löytyy tällainen opastus. Ei ihan keke-henkeä.

3 kommenttia:

KimmoL kirjoitti...

http://energianeuvoja.fi TOP10 kysymyksistä löytyy vastakkaista tietoa

Valojen sytyttely ja sammuttelu
Pitääkö paikkansa, että jatkuva valojen sammuttaminen ja sytyttäminen vie enemmän energiaa kuin jos valot olisivat päällä yhtäjaksoisesti niin kauan kuin on valaistuksen tarvetta. Kannattaako esimerkiksi huoneesta sammuttaa valot, kun sieltä poistuu puoleksi tunniksi ja tietää tulevansa takaisin?
- Emo

Vastaus kysymykseen:
Lamput eivät kuluta syttyessään merkittävästi enemmän energiaa kuin palaessaan. Hehkulamput kannattaa sammuttaa aina, kun valoa ei tarvita ja loistelamput silloin, kun poistuu tilasta vähintään kymmeneksi minuutiksi.

Unknown kirjoitti...

Heh, mielenkiintoista!

Ohjeistuksen kiihtyneestä sävystä päätellen voisi johtua ajattelemaan kyseisen kirjoittajan ehkä joskus jääneen "asioilleen pimeään vessaan". Sitä en sen sijaan oikein ymmärrä, miksi asiakkaan poistuminen pimeästä vessasta on niin ikävää...

Kiitokset hyvästä, eilisestä luennosta virt.opetuspäivillä! Taas kävi niin, että alkup. otsikko kertoi itse esitelmästä aivan liian vähän tai ylimalkaisesti. Sama juttu Mitralla, jonka esityksestä myös vaikutuin.

t. Mikko Haapala / SOTE-ala, Vakka-Suomen ammatti-instituutti, Uusikaupunki.

Unknown kirjoitti...

Jos vessassa on useampi kuin yksi istuin, ei valoja tulisi päivällä sammuttaa....myöskään paikoissa, jossa vessaa käytetään tiheällä frekvenssillä, ei valojen edestakainen sytyttely ja sammuttelu ole järkevää.

nimimerkki "pimeään vessaan jäänyt"